fbpx

#Recicleta

Recicleta este o întreprindere socială care oferă servicii de colectare hârtie, carton, PET și doze de aluminiu pentru reciclare.

Zona recicleta

Ce spun cei care câștigă concursurile săptămânale la scări de bloc

La finalul lunii ianuarie am demarat concursul „Reciclează hârtie și câștigi bani!”

Dorim să reciclăm mai multă hârtie pentru că așa salvăm copaci de la tăiere și material reciclabil de la gropile de gunoi. De aceea Recicleta, cu susținerea partenerului strategic Kaufland România, a instalat de-a lungul anilor o cutie pentru colectarea hârtiei la parterul celor aproximativ 600 de scări de bloc din sectorul 2. În aceast recipient, locatarii sunt încurajăți să ducă toate hârtiile curate de la corespondență, caiete, agende, prospecte, reviste, documente mărunțite, neplastifiate, necerate, nu sunt pătate cu ulei sau mâncare. Adică doar hârtia care poate fi reciclată. Pe Harta Reciclării găsești mai multe informații despre cum colectezi separat și corect materialele pentru a fi reciclate. De colectarea hârtiei din cutii ne ocupăm noi, cei de la Recicleta cu cargobicicletele ecologice sau mașina electrică.

Premii săptămânale la extragerile la sorți pentru cei care răspund corect

În perioada ianuarie – aprilie 2022, locatarii care beneficiază de proiectul Recicleta, pot câștiga în fiecare săptămână unul din cele 12 premii: 500 lei, o sacoșă de colectare separată din material refolosit și coli A4 de hârtie reciclată. Tot ce trebuie să facă este să separe corect hârtia, să o duca cutia de colectare Recicleta de la parter și să completeze formularul afișat pe pagina de concurs de pe site, în fiecare marți, începând cu 25 ianuarie, timp de 12 săptămâni.

Ce spun câștigătorii despre Recicleta și despre reciclare în general
Recicleta

prima câștigătoare concurs Recicleză hârtie și câștigă premii!

Victoria Biță, prima câștigătoare la concursul săptămânal, a declarat: Avem nevoie de natură, doar așa vom putea supraviețui ca oameni. Reducem poluarea și economisim spațiul folosit la gropile gunoi, economisim energie, generăm locuri muncă. Proiectul Recicleta a fost de la inceput susținut de mine personal, a fost și este bine primit și înțeles de comunitatea din care fac parte. Oamenii care l-au inițiat s-au dovedit extrem de serioși, de bună intentie si sufletisti, s-au facut cunoscuți si utili. De aceea acest proiect a functionat și functionează bine și astăzi. Acord o importanță deosebită mediului înconjurător. Mă implic în orice actiune pe aceasta temă, sesizez la nevoie și colaborez cu instituțiile pentru bunul mers în această direcție. Am amenajat locuri dedicate, urmăresc respectarea condițiilor privind colectarea separată și protecția mediului. Mă gândesc la viitorul copiilor și nepoților mei.

 

Recicleta

A 2-a câștigătoare concurs Recicleză hârtie și câștigă premii!

Mariana Badiu, a 2-a câștigătoare a concursului săptămânal: Consider că este benefică pentru noi toți să ne implicăm, exemplul personal fiind un pas în plus. Apreciez foarte mult implicarea echipei Recicleta și încerc să sprijin acest proiect încă de la începutul lansării. Încerc să mă implic în procesul de colectare separată atât în familie cât și în cadrul blocului în care locuiesc. Am solicitat și am obținut de la firma de salubritate dotarea aleii cu coșuri de gunoi, pentru a îndemna cetățenii să respecte și să întrețină curațenia. Fiind și o iubitoare și posesoare de animal de companie, strâng în urma câinelui meu, folosind produse ecologice. Împreună cu alți vecini responsabili, am pus în zonă afișe pentru ca și ceilalți cetățeni posesori de animale să respecte curațenia.

 

Concursul cu premii săptămânale continuă!

Felicitări tuturor pentru participarea la concursul cu întrebări despre reciclare și spor la colectat hârtia corect în cutia Recicleta pentru a putea participa și la desemnarea scării de bloc fruntașă care va depozita cea mai mare cantitate de hârtie conform regulamentului de concurs.

 

Premiul cel mare este 25.000 lei

Oferim scării de bloc care adună cea mai mare cantitate de hârtie corect separată și preluată de Recicleta pentru reciclare. Scara câștigătoare poate folosi premiul pentru reparații, eficientizări energetice și / sau amenajarea grădinii blocului.

Spor la colectat corect hârtia pentru reciclare și succes la concurs!