fbpx

#Recicleta

Recicleta este o întreprindere socială care oferă servicii de colectare hârtie, carton, PET și doze de aluminiu pentru reciclare.

Zona recicleta

Premii de peste 31.000 de lei pentru cele 600 de scări de bloc din sectorul 2

Recicleta a dat startul unui concurs de 12 săptămâni pentru scările de bloc din sectorul 2 aflate în programul de colectare hârtie. O inițiativă lansată în 2009 de asociața Viitor Plus, Recicleta are susținerea pentru al 5-lea an din partea partenerului strategic Kaufland România.
 

Prin participarea la concurs, cele 600 de scări de bloc care se află în program și cei peste 40.000 de locatari care locuiesc în aceste scări, au șansa să câștige premii săptămânale în valoare totală de 6000 lei. În plus, marele premiu de 25.000 lei va fi acordat scării de bloc care colectează și predă către Recicleta cea mai mare cantitate de hârtie, conformă, necontaminată, conform regulamentului, la finalul celor 12 săptămâni de concurs.

 

 

 

 

1 tonă de hârtie colectată corect separat pentru reciclare salvează de la tăiere 15 arbori maturi.


Aici este publicat fomularul de concurs săptămânal și regulamentul de concurs: https://recicleta.ro/recicleaza-hartie-si-castiga-bani/

Pentru a fi premiate, scările din program au acceptat condițiile de proiect, regulile de colectare corectă a hârtiei pentru reciclare în cutia Recicleta montată la parterul scării, precum și afișele de program și concurs. 

  

 

 

 

 

Pe lângă comunicare și logistica concursului, susținerea Kaufland România acoperă și o importantă componentă educațională pentru mediu și reciclare prin acțiuni dedicate comunității de locatari din scările de bloc.

Recicleta colectează cu ajutorul cargo-tricicletelor asistate electric și a unui autoturism utilitar electric, asigurând astfel locuri de muncă verzi.

Spor la colectat hârtia și succes pentru participarea la concurs!

Partenerul strategic din 2017 al programului Recicleta, Kaufland România, este primul retailer cu o infrastructură de automate de reciclare la nivel național. Puteți afla mai multe informații despre implicarea Kaufland în comunitățile pe care le deservește în secțiunea dedicată Kaufland CSR.

 

Viitor Plus este un ONG local cu experiență de 16 ani în proiecte de antreprenoriat social, educație și voluntariat pentru mediu, infrastructură de mediu. Principalele programe premiate la nivel național și internațional sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Biroul Eco, Eco Provocarea, Harta Reciclării, Recicleta. Viitor Plus – pentru oameni și natură