Cine suntem
Mediu
Este îngrijorător faptul că un român a ajuns să producă anual circa 287 de kilograme de deşeuri menajere și doar 13,7% din întreaga cantitate merge la reciclat, ceea ce plasează România pe ultimele locuri din zona Uniunii Europene
(SURSA: conform Eurostat – Biroului de Statistică al Comunităţii Europene, 2020, https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/sdg_11_60/default/table?lang=en, https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/cei_pc031/default/table?lang=en).
În același timp, firmele sunt obligate sa colecteze separat deșeurile de hârtie, carton, plastic, metal si sticla pentru reciclare, conform Legii 211 din 2011, dar, de cele mai multe ori, nu reciclează pentru că este un proces complicat, cantităţile mici de deșeuri reciclabile generate nu sunt atractive pentru colectorii specializaţi, un transport pentru cantităţi mai mici de 500 kilograme nefiind viabil economic.
Social
Economic
Noţiunea de întreprindere socială nu este foarte cunoscută la noi dar aceasta defineşte agenţii economici care, pe lângă activitatea de bază desfăşurată, au în vedere şi respectarea unor criterii sociale cum ar fi integrarea angajatiilor şi oferirea unui loc de muncă stabil si legal. Cum întreprinderile sociale nu beneficiază de nicio facilitate de la stat, asigurarea sustenabilităţii financiare este un proces extrem de anevoios. De aceea, am dezvoltat Recicleta – ca și colector autorizat de materiale reciclabile – cu sprijinul companiilor preocupate de responsabilitatea socială și grija pentru natură. Pentru susținerea financiară am creat un mix de venituri: valorificăm materialele reciclabile colectate, taxa pentru serviciul de transport, promovare pe cargo-triciclete, traininguri de reciclare la companiile cliente. Astfel putem sa acoperim cheltuielile cu infrastructura prietenoasa cu mediul, salariile si toate taxele și impozitele conform legilor în vigoare.
