fbpx

#Recicleta

Recicleta este o întreprindere socială care oferă servicii de colectare hârtie, carton, PET și doze de aluminiu pentru reciclare.

Zona recicleta

Recicleta școli și licee

Recicleta și Kaufland România aduc colectarea separată a materialelor reciclabile în 60 de școli din București și Ilfov, însoțite de ateliere de mediu și concursuri cu premii în bani.
🧐 Explorăm reciclarea 
💡 Descoperim regulile de colectare separată 
🏆 Ne întrecem în acțiuni pentru mediu în școli
Programul Recicleta pentru scări de bloc din sectorul 2 se încheie. Cele 600 de cutii de colectare de la scările de bloc partenere vor fi refolosite în 60 de școli din București. 
Acestea vor beneficia de insula de colectare personalizată, cu cinci fracții: hârtie, carton, plastic, metal și sticlă. După încheierea proiectului, care se derulează până în mai 2024, școlile vor păstra insula de colectare separată. 
Cum funcționează?
🟢 dacă ești profesor, te înscrii și ceri insula/insule de colectare separată,
🟢 participi, alături de 9 dintre colegii tăi, la traininguri de formare pe teme de mediu,
🟢 organizezi, alături de cei 9 colegi, ateliere cu 25% din elevii din școală despre reguli de colectare separată și beneficiile reciclării, reutilizării și reducerii consumului,
🟢 formezi echipa și înscrii școala în concurs. Mai multe detalii în curând.
Impactul proiectului:
🟢 echipăm cu materiale necesare pentru colectare separată, cu un design adaptat elevilor, 60 de școli din București și Ilfov,
🟢 ne asigurăm că atât profesorii, cât și elevii primesc informațiile necesare legate de colectarea separată într-un mod interactiv,
🟢 aducem cunoștințe de colectare separată, reciclare și protecția mediului în atenția a 12.000 de elevi și 600 de profesori,
🟢 aducem practica colectării separate în atenția a 48.000 de elevi,
🟢 oferim ocazia celor 6 școli câștigătoare să facă îmbunătățiri prin premiile în bani, 
🟢 promovăm în spațiul digital educația de mediu prin eco-ambasadori mici și mari.

FINALIZAT! Concurs „Reciclează cu noi pentru sectorul 2!”

Proiectul din care face parte acest concurs este cofinanțat de Primăria Sectorului 2. Citește mai jos regulamentul concursului de colectare a materialelor reciclabile prin programul Recicleta, desfășurat în 20 de unități de învățământ din sectorul 2, în perioada 15 septembrie – 15 noiembrie 2021. Concursul are obiectivul de conștientizare a cetățenilor (copii și adolescenți din sectorul 2) cu privire la problemele de mediu și importanța implicării active în păstrarea unui mediu curat. Vom organiza activități de colectare separată a materialelor reciclabile precum și de responsabilizare și educare a cetățenilor în domeniul protecției mediului, a colectării separate corecte, promovare și încurajarea transportului alternativ și a menținerii curățeniei în Sectorul 2. În cadrul tuturor activităților vom aplica principii precum: dezvoltare durabilă, echilibrul mediului, consum responsabil prin reducere și reutilizare. Valoarea totală a premiilor este de 30.000 de lei și se va împărți astfel:
• Premii pentru profesorii coordonatori - 10.000 lei (20 de premii)
• locul I – 10.000 de lei
• locul II – 5.000 de lei
• locul III – 3.000 de lei
• 2 mențiuni în valoare de 1.000 de lei. Unitățile de învățământ desemnate câștigătoare vor achiziționa servicii, produse și/sau sisteme destinate:
- renovării și/sau reamenajării spațiilor și clădirilor aparținând Participantului și/sau a grădinii/curții aferente acestuia.
- care sa reducă consumul de apă, energie, deșeuri în vederea reducerii impactului negativ, impactului asupra mediului (ex: sisteme bazate pe panouri fotovoltaice, panouri solare, filtre de apa și cismele de apă potabilă, etc)
- amenajării unor noi spații verzi, de relaxare, de activități în aer liber, pentru activități sportive și de educație care au ca scop protecția mediului înconjurător și promovarea stării de bine prin grija față de sănătate. Succes!

CONCURS Recicleaza cu noi pentru Sectorul 2!

Ce trebuie să știi despre colectarea de la unități de învățământ?

Serviciul de colectare a materialelor reciclabile este gratuit, prin cofinanțarea și susținerea Primăriei Sectorului 2.

Semnăm un acord de parteneriat între Recicleta (Viitor Plus) și unitatea de învățământ.

Oferim gratuit materiale educaționale și recipiente de colectare separată.

Ajungem în maxim 5 zile lucrătoare de la comanda solicitată, conform celor agreate în acord.

Folosim mijloace de transport nepoluante pentru colectări: cargo-tricicletele și mașină electrică

Asigurăm locuri de muncă verzi, stabile și legale. O parte din angajați sunt persoane dezavantajate social.

Află mai multe despre acest proiect accesând meniul ȘTIRI