#Recicleta

Recicleta este o întreprindere socială care oferă servicii de colectare hârtie, carton, PET și doze de aluminiu pentru reciclare.

Zona recicleta

Reciclează hârtie și câștigă bani

Reciclează hârtia și poți câștiga bani

pentru tine și pentru scara ta (concurs doar pentru cele 600 de scări de bloc din programul Recicleta din sectorul 2, București)

Dorim să reciclăm mai multă hârtie pentru că așa salvăm copaci de la tăiere și material reciclabil de la gropile de gunoi. Și să refolosim acest material într-un mod mult mai ecologic și eficient. Astfel putem să fim parte din soluție în problema schimbărilor climatice care ne afectează din ce în ce mai mult pe toți și ne amenință viitorul.

 

De aceea noi, vecinii tăi de la Recicleta, împreună cu partenerul nostru Kaufland România am instalat o cutie la parterul blocului. În această cutie te încurajăm să duci toate hârtiile curate: care nu sunt plastifiate sau cerate, nu sunt pătate cu ulei sau mâncare. Adică doar hârtia care poate fi reciclată. Pe Harta Reciclării găsești mai multe informații despre cum colectezi separat și corect materialele pentru a fi reciclate.

 

De preluarea cutiei ne ocupăm noi, cei de la Recicleta cu cargobicicletele noastre ultra ecologice. Vă rugăm să citiți cu atenție Regulamentul de concurs de mai jos. Mulțumim!

De ce să participi?

Pentru că așa e normal și bine să faci mereu. Gesturile mici, cumulat, contribuie pentru un mediu sănătos. În plus, în perioada ianuarie – mai 2022 poți să o faci și pentru că oferim premii:

Poți câștiga 500 lei săptămânal

Trebuie să reciclezi corect hârtie și să completezi formularul. Răspunzi corect la întrebări despre reciclare, și întri în concurs.

 

Câștigătorul se alege în fiecare săptămână prin tragere la sorți. E simplu să participi, doar să ai grijă să lași datele de contact corecte ca să putem să te găsim când va veni timpul să te premiem.

Formularul va fi disponibil în curând

Premiul cel mare este 25.000 lei

Se oferă scării de bloc care adună cea mai mare cantitate de hârtie și carton corect selectată și preluată de Recicleta pentru reciclare.

 

Scara câștigătoare poate folosi premiul pentru reparații, eficientizări energetice sau amenajarea grădinii blocului.

Informații despre concurs

Concursul se desfășoară în perioada ianuarie – mai 2022.
Regulamentul complet, condiții de participare și alte detalii despre concurs găsești accesând butonul de mai jos:

Informații despre organizatori

Recicleta_logo_main_color
logo_kaufland 1
Pentru mai multe informații despre programul Recicleta, vezi care sunt activitățile noastre. Află și cum putem ajuta atât scările de bloc, unitățile de învățământ cât și firmele să își reducă impactul asupra mediului în secțiunea despre noi, și care este aria noastră de acțiune. Dacă ai întrebări legate de concurs sau activitatea Recicleta, intră pe pagina de contact.
Partenerul strategic al programului Recicleta, Kaufland România, este primul retailer cu o infrastructură de automate de reciclare la nivel național. Pentru informații despre implicarea Kaufland în comunitățile pe care le deservește secțiunea dedicată Kaufland CSR.
Harta_Reciclarii_logo_main_mono
Viitor_Plus_logo_mono
Ca să afli ce materiale se pot recicla și cum se colectează corect separat, plus locuri de colectare în toată țara, vizitează site-ul programului Harta Reciclării, un program tot al asociației Viitor Plus, Harta Reciclării.
Iar dacă ești curios să afli informații despre Viitor Plus, și celelalte programe ale asociației, precum Atelierul de Pânză, Eco Provocarea, Biroul Eco sau Adoptă un Copac, intră pe situl Viitor Plus, sau caută-ne pe Facebook.