fbpx

#Recicleta

Recicleta este o întreprindere socială care oferă servicii de colectare hârtie, carton, PET și doze de aluminiu pentru reciclare.

Zona recicleta

Concurs finalizat: Reciclează hârtie și câștigă bani

CONCURS FINALIZAT: Reciclează hârtia și poți câștiga bani

pentru tine și pentru scara ta (concurs doar pentru cele 600 de scări de bloc din programul Recicleta din sectorul 2, București)

Dorim să reciclăm mai multă hârtie pentru că așa salvăm copaci de la tăiere și material reciclabil de la gropile de gunoi. Și să refolosim acest material într-un mod mult mai ecologic și eficient. Astfel putem să fim parte din soluție în problema schimbărilor climatice care ne afectează din ce în ce mai mult pe toți și ne amenință viitorul.

 

De aceea noi, vecinii tăi de la Recicleta, împreună cu partenerul nostru strategic Kaufland România am instalat o cutie la parterul blocului. În această cutie te încurajăm să duci toate hârtiile curate: care nu sunt plastifiate sau cerate, nu sunt pătate cu ulei sau mâncare. Adică doar hârtia care poate fi reciclată. Pe Harta Reciclării găsești mai multe informații despre cum colectezi separat și corect materialele pentru a fi reciclate.

 

De preluarea cutiei ne ocupăm noi, cei de la Recicleta cu cargobicicletele noastre ecologice. Vă rugăm să citiți cu atenție Regulamentul de concurs de mai jos. Mulțumim!

De ce să participi?

Pentru că așa e normal și bine să faci mereu. Gesturile mici, cumulat, contribuie pentru un mediu sănătos. În plus, în perioada ianuarie – mai 2022 poți să o faci și pentru că oferim premii:

Poți câștiga 500 lei săptămânal

Trebuie să separi corect hârtia, să o duci la cutia de colectare Recicleta și să completezi formularul săptămânal afișat pe această pagină, în fiecare marți, începând cu 25 ianuarie, timp de 12 săptămâni.

 

Răspunzi corect la întrebările săptămânale despre reciclare și întri în lista celor care participă la extragerea săptămânală pentru premiul de 500 de lei.

Câștigătorul se alege în fiecare săptămână prin tragere la sorți. Mecanismul concursului îl poți afla în regulamentul de mai jos. Succes!

Felicitări locatarilor care au completat formularul din ultima săptămână de concurs 12/12 și câștigătorului Adrian Croitoru!

Premiul cel mare este 25.000 lei

Se oferă scării de bloc care a adunat cea mai mare cantitate de hârtie corect separată și preluată de Recicleta pentru reciclare pe durata concursului, conform regulamentului.

Scara câștigătoare va folosi premiul pentru reparații, eficientizare energetică, alte investiții de reducere impact de mediu, amenajarea grădinii blocului.

Acesta este top-ul cu primele 3 scări de bloc de la care am colectat cele mai mari cantități pe perioada concursului:

Loc 1. SB 671, Luntrei nr. 3, sc. 1, sector 2, cantitate colectată: 407 kg.
Loc 2. SB 053, Colentina nr. 27A, bl. 7, sector 2, cantitate colectată: 343 kg.
Loc 3. SB 316, Vasile Lascăr nr. 48-50, sc. A, sector 2, cantitate colectată: 274 kg.

 

Revenim curând cu rezultatele tuturor scărilor care au predat hârtie pentru reciclare conform regulamentului de concurs.

Felicitări tuturor participanților, scării câștigătoare și spor la colectare separată pentru reciclare și în afara perioadelor de concurs!

Informații despre concurs

Concursul se desfășoară în perioada ianuarie – mai 2022.
Regulamentul complet, condiții de participare și alte detalii despre concurs găsești accesând butonul de mai jos:

Informații despre organizatori

Recicleta_logo_main_color
logo_kaufland 1
Pentru mai multe informații despre programul Recicleta, vezi care sunt activitățile noastre. Află și cum putem ajuta atât scările de bloc, unitățile de învățământ cât și firmele să își reducă impactul asupra mediului în secțiunea misiune. Dacă ai întrebări legate de concurs sau activitatea Recicleta, intră pe pagina de contact.
Partenerul strategic din 2017 al programului Recicleta, Kaufland România, este primul retailer cu o infrastructură de automate de reciclare la nivel național. Puteți afla mai multe informații despre implicarea Kaufland în comunitățile pe care le deservește în secțiunea dedicată Kaufland CSR.
Harta_Reciclarii_logo_main_mono
Viitor_Plus_logo_mono
Ca să afli ce materiale se pot recicla și cum se colectează corect separat, plus locuri de colectare în toată țara, vizitează site-ul programului Harta Reciclării, un program tot al asociației Viitor Plus, Harta Reciclării.
Iar dacă ești curios să afli informații despre Viitor Plus, și celelalte programe ale asociației, precum Atelierul de Pânză, Eco Provocarea, Biroul Eco sau Adoptă un Copac, intră pe situl Viitor Plus, sau caută-ne pe Facebook.