#Recicleta

Recicleta este o întreprindere socială care oferă servicii de colectare hârtie, carton, PET și doze de aluminiu pentru reciclare.

Zona recicleta

Întrebări frecvente

Răspunsuri la întrebările tale

Află, mai jos, răspunsul la cele mai frecvente întrebări pe care le-am întâlnit!

Vrei să știi mai multe despre cine suntem, cum colaborăm cu firmele, școlile sau cu scările de bloc, cum se reciclează, ce se reciclează și de ce?

Ai o întrebare nouă?

CARE ESTE ZONA DESERVITĂ DE RECICLETA?

Colectăm materiale reciclabile cu cargo-triciclete in București de la cele 600 de scări de bloc, 30 de școli din sectorul 2 (aflate deja în program) și de la peste 140 de companii din București, pe bază de contract-cadru de prestări servicii, factură și Anexa 3 (Formularul de Încărcare-Descărcare) și aviz cantități la fiecare colectare.

Ne deplasăm, în special, cu cargo-triciclete, și că modelul logistic Recicleta depinde de proximitatea punctele de descărcare intermediare (containere).

CARE SUNT REZULTATELE DE PANĂ ACUM ALE PROGRAMULUI?

În cei peste 13 ani de funcționare, am reușit împreună cu partenerii, clienții și furnizorii programului de colectare Recicleta:

 • Peste 1 milion de kilograme de materiale reciclabile salvate de la gropile de gunoi, incinerare sau natură.
 • Peste 15.000 arbori maturi salvați de la tăiere prin reciclarea hârtiei și a cartonului.
 • Peste 70.000 de beneficiari – locatarii, elevii și angajații deserviți în București.
 • 10 locuri de muncă verzi pentru cargo-recicliști și echipa de suport.
CARE SUNT PAȘII SĂ ADERI LA PROGRAMUL RECICLETA?

Programul pentru scări de bloc funcționează momentan doar pentru cele 600 și cele 30 de unități de învățământ din sectorul 2, care au semnat un protocol de colaborare și care au recipiente montate pentru colectarea materialelor reciclabile.

Programul pentru firme – pași pentru a solicita oferta și detaliile colaborării pentru colectare:

 1. Completare formular de pe site pentru înscriere firma noua.
 2. Dupa completare fomular, veti primi un mail cu mai multe informatii legate de oferta Recicleta, care cuprinde:
 • prezentarea programului Recicleta – avantajele colaborării
 • contractul de prestari servicii – semnare digitală în DocuSign
 • fomular date pentru platforma digitală de comenzi și alegerea unui abonament valabil 365 zile de la facturare
 • condiții corecte de colectare a materialelor pentru a putea fi preluate și reciclate.
 1. După semnarea digitală a contractului vom stabili detalii legate de prima colectare. Comenzile de colectare se vor trimite pe adresa specială indicată în contract cu subiectul COLECTARE 1/X – NUME FIRMĂ, unde X este numărul de colectări ales pentru abonament. În corpul de mail, vă rugăm să menționați ziua de colectare dorită, ținând cont ca programul Recicleta este de luni-vineri, 9-16:00, și cantitatea / volumul estimat pe fiecare categorie de material colectat separat – hârtie, carton, sticle de plastic PET + folie de bax, doze de aluminiu;
 2. Vă rugăm ca în momentul în care trimiteți comanda de colectare pe mail și sugerați ziua preferată pentru colectare, să luați în considerare ca materialele să fie pregătite cu cel puțin o zi înainte de ziua colectării și că este cel puțin un/o coleg/ă care ar putea să indice locul unde sunt depozitate separat;
 3. La prima colectare vom trimite factura pentru abonament pe mail, valabil 365 de zile de la data facturării;
 4. Cargo-reciclistul va face colectarea în cel mult 15 minute de la sosire: va merge la locul indicat de către persoana responsabilă, unde sunt depozitate materialele reciclabile sortate corect (conform regulilor de colectare Recicleta – Anexa 2 la contract) și depozitate în saci, va cântări sacii cu materiale, pe fiecare categorie, va completa cantitățiile pe documentele doveditoare (Anexa 3 și Avizul – documente pentru raportarea dvs. de mediu!), va prelua materialele reciclabile;
 5. Cantitatea maximă preluată la o colectare este de 150 de kg și 1 metru cub. Pentru preluarea unei cantități suplimentare se poate programa o altă colectare pe mail, la adresa specială indicată în contract (adresa valabilă doar pentru programare colectari client existenți care au semnat contractul!);
 6. Timpul maxim de staționare a cargo-triciclistului este de maximum 15 minute / colectare, de la sosirea la receptia companiei / locul stabilit pentru reciclabile, până la predarea/completarea în digital a documentelor care atestă colectarea pentru reciclare – Avizul și Anexa 3 (în cazul in care nu se transmit digital);
 7. Cargo-recilistul nu va putea prelua deșeurile necorespunzatoare condițiilor de separare prin contract (Anexa 2) si nu va prelua materiale contamintate, nepresate, nepliate, decât dacă, s-a stabilit altfel prin oferta contractată sau comanda specială stabilită în scris pe mail (ex: aplicarea taxelor suplimentare de timp extra de stationare, sortare sau pliere / presare);
 8. Pentru a programa urmatoarele colectari din abonament, va rugăm să trimiteti din timp o solicitare, într-un mail nou, cu informații menționate la punctul 3 de mai sus, cu cel puțin 3 zile lucrătoare, la adresa de email specială pentru comenzi indicată în contract.

Pentru persoane fizice:

 • Procedura de a intra în program este asemănătoare celei de la firme / companii.
 • De asemenea, recomandăm ca persoanele fizice să ajute la creșterea infrastructurii de colectare separată prin trimiterea unei scrisori electronice la adresele de e-mail ale primăriei și ale firmei de salubrizare desmenată de primărie, prin care solicitați să vi se pună la dispoziție la adresa dvs. o infrastructură și un program de colectare separată a materialelor reciclabile.  Conform art. 17 și art. 59 din legea 211/2011, primăria (direct sau prin firma de salubritate privată desemnată), are obligația sa asigure o intrastructură de colectare separată de proximitate. Dacă nu o face încalcă legea, iar tu poți sesiza acest lucru!
 • Cu Harta Reciclării găsești, adaugi sau modifici punctele de colectare separată din apropiere. Ghid complet de reducere-reutilizare-reciclare pentru toate tipurile de deseuri: www.hartareciclarii.ro
CE IMPACT AM DACĂ ADER LA PROGRAMUL RECICLETA?

Aceștia sunt indicatorii de impact la creșterea cărora veți contribui, dacă vă alăturați programului celui mai eco colector autorizat din București – Recicleta ViitorPlus:

 • Reduceți impactul de mediu prin reciclare și transportul nepolunat.
 • Reduceți costurile cu managementul deșeurilor prin colectarea separată.
 • Evitați amenzile prin colectarea separată și raportarea coretă de mediu avand la bază Anexa 3 (Formularul de încărcare-descărcare) și avizul cu cantitățiile, după fiecare colectare.

Recicleta este prima verigă în lanțul de transport și reciclare. Materialele stocate provizoriu în containere intermediare sunt predate mai departe unor colectori autorizați mai mari, care le transportă până la stațiile de sortare în detaliu (de ex: tipuri de hârtie pe nuanțe), balotare și le pregătește pentru transport la fabricile de reciclare, care procesează și valorifică final materialele reciclabile.

 • Susținerea unui tip de transport alternativ în centrul orașelor, care nu ocupă spațiul public, nu poluează aerul și fonic: transportul se face în special cu cargo-triciclete asistate electric și o mașină electrică.
 • Susținerea unor locuri de muncă legale, pe termen lung și „verzi” – o parte din angajați aparțin unor grupuri vulnerabile. Avem 6 posturi de cargo-recicliști care sunt angajați cu contract individual de muncă și care colectează zilnic, de luni pana vineri, pentru a prelua materialele reciclabile de la scări de bloc, școli și firmele care sunt în program.
 • Vă îndepliniți obligațiile legale – conform Legii nr. 211/2011, art. 14.1, orice entitate care generează deșeuri are obligativitatea colectării separate a materialelor pentru a fi reciclate cu un colector  autorizat.
 • Reciclarea materialelor colectate separat de clienții nostri – locatari, elevi și angajați – este garantată prin autorizația noastră de mediu, prin contractul pe care îl avem cu colectorii mari cu care lucrăm, prin emiterea documentelor ANEXA 3 și avizul la fiecare colectare cu cantitățiile preluate! Recicleta este colector autorizat, de aici puteți descărca autorizația de mediu:
ESTE RECICLETA COLECTOR AUTORIZAT?

Reciclarea materialelor colectate separat de clienții nostri – locatari, elevi și angajați – este garantată prin autorizația noastră de mediu, prin contractul pe care îl avem cu colectorii mari cu care lucrăm, prin emiterea documentelor ANEXA 3 și avizul la fiecare colectare cu cantitățiile preluate! Recicleta este COLECTOR AUTORIZAT, de aici puteți descărca autorizația de mediu:

Recicleta este prima verigă în lanțul de transport și reciclare. Materialele stocate provizoriu în containerele intermediare sunt preluate, după ce sunt umplute, de către cargo-recicliști, de colectori autorizați mai mari, care intervin printr-o sortare mai amanunțită și prin balotare, apoi sunt predate / transportate până la fabricile reciclatoare care procesează și valorifică final materialele reciclabile.

Recicleta a colaborat în cei peste 13 ani de activitate, cu mai mulți colectori pentru preluarea și valorificarea materialelor stocate intermediar: Cami Comexim, Hamburger Recycling Romania, Vrancart. Din 2016 colaborăm printr-un parteneriat de încredere și pe termen lung cu KLAUSSENBURG RECYCLING (www.klaussenburg.ro) care ne susține cu profesionalism, în dezvoltarea modelului nostru inovator, de întreprindere socială și verde, un model special logistic „first mile pick-up / delivery” în domeniul managementului durabil al deșeurilor.

CUM POATE O FIRMĂ SĂ INTRE ÎN PROGRAMUL DE COLECTARE SEPARATĂ?

Programul pentru firme / companiile din București – pași de urmat pentru a intra în programul Recicleta:

 1. Completare formular de pe site pentru înscriere firma noua.
 2. Dupa completare fomular, veti primi un mail cu mai multe informatii legate de oferta, care cuprinde:
 • contractul de prestari servicii – semnare digitală în DocuSign
 • fomular date suplimentare pentru platforma digitală de comenzi și alegerea abonamentului valabil 365 zile de la facturare
 • condiții corecte de colectare a materialelor pentru a putea fi preluate și reciclate
 • prezentarea programului.
 1. După semnarea contractului în digital vom stabili detalii legate de prima colectare. Comenzile de colectare se vor trimite pe adresa specială indicată în contract cu subiectul COLECTARE 1/X – NUME FIRMĂ, unde X este numărul de colectări ales pentru abonament. În corpul de mail, vă rugăm să menționați ziua de colectare dorită, ținând cont ca programul Recicleta este de luni-vineri, 9-16:00, și cantitatea / volumul estimată / estimat pe fiecare categorie de material colectat separat – hârtie, carton, sticle de plastic PET, doze de aluminiu, folie de bax;
 2. Vă rugăm ca în momentul în care trimiteți comanda de colectare pe mail și sugerați ziua preferată pentru colectare, să luați în considerare ca materialele să fie pregătite cu cel puțin o zi înainte de ziua colectării și că este cel puțin 1 coleg/ă care ar putea să indice locul unde sunt depozitate separat, în cazul în care dvs. nu sunteti permanent la punctul de lucru, între 9-16:00;
 3. La prima colectare vom trimite factura pentru abonament pe mail, valabil 365 de zile de la data facturării, opțional la cerere, vom lăsa recipientele de carton și afisele pentru marcarea in birou a “insulei” de colectare separată a materialelor reciclabile;
 4. În maximum 15 minute cargo-reciclistul va face colectarea: va merge la locul indicat de către persoana responsabilă, unde sunt depozitate materialele reciclabile sortate corect (conform regulilor de colectare Recicleta – Anexa 2 la contract) și depozitate în saci, va cântări sacii cu materiale, pe fiecare categorie, va completa cantitățiile pe documentele doveditoare (Anexa 3 și Avizul – documente pentru raportarea dvs. de mediu!), va prelua materialele reciclabile;
 5. Cantitatea maximă preluată la o colectare este de 150 de kg și 1 metru cub (mc). Pentru preluarea unei cantități suplimentare se poate programa o altă colectare pe mail, la adresa specială indicată în contract (adresa valabilă doar pentru programare colectari client existenți care au semnat contractul!);
 6. Timpul maxim de staționare a cargo-triciclistului este de maximum 15 minute / colectare, de la sosirea la receptia companiei / locul stabilit pentru reciclabile, până la predarea/completarea în digital a documentelor care atestă colectarea pentru reciclare – Avizul și Anexa 3;
 7. Cargo-reciclistul nu va putea prelua deșeurile necorespunzatoare condițiilor de separare prin contract (Anexa 2) si nu va prelua materiale contamintate, nepresate, nepliate, decât dacă, nu s-a stabilit altfel prin oferta contractată sau comanda specială stabilită în scris pe mail (ex: aplicarea taxelor suplimentare de timp extra de stationare, sortare sau pliere / presare).
 8. Pentru a programa urmatoarele colectari din abonament, va rugăm să trimiteti din timp o solicitare, într-un mail nou, cu informații menționate la punctul 3 de mai sus, cu cel puțin 3 zile lucrătoare, la adresa de email indicată în contract (adresa valabilă doar pentru programare colectări client existenți, care au semnat contractul!).
CE PRESUPUNE „TRAININGUL DE RECICLARE CORECTĂ LA BIROU”?

OPȚIONAL! “3R – Reciclează corect la birou!” este un training dedicat companiilor interesate să promoveze responsabilitatea față de mediu în rândul angajaților, cu obiectiv concret de REDUCERE, REUTILIZARE, RECICLARE a resurselor de la birou, dar și acasă.

Obiectivele principale:

 • creșterea gradului de motivare a angajaților pentru a reduce consumul (în special ce nu poate fi reutilizat și reciclat)
 • însușirea regulilor de colectare separată corectă a materialelor reciclabile
 • separarea corectă pe fracții și depozitarea în recipientele de colectare separată a materialelor reciclabile.

 

Conținut training:

 • Care este motivația personală a fiecăruia pentru adoptarea unui comportament eco-responsabil?
 • Efectele cumulate ale comportamentelor individuale la nivel mondial și în dinamica dezvolării.
 • Parte practică, educativă și distractivă: „Deseurometru”.
 • Despre managementul deșeurilor la nivel internațional, în România și cu Viitor Plus (Recicleta, Harta Reciclării, Biroul Eco).
 • Concurs de întrebări despre reciclare și alte alternative de reducere a impactului asupra mediului.
 • Regulile corecte de colectare separată.
 • Sesiune de întrebări și răspunsuri.

 

Variante de susținere a training-ului:

 • 2 ore. Prima parte – introducere în cadrul general al impactului de mediu, domeniul deșeurilor și necesitatea protecției mediului. A doua parte – măsuri concrete și reguli corecte de reducere, reutilizare și reciclare
 • 1 ora. Măsuri concrete si reguli corecte de reducere, reutilizare și reciclare
 • online (webinar) sau la sediul angajatului, cu măsuri speciale de distanțare socială.

Personalizare: Putem adapta trainingul pentru specificul fiecărei companii, în funcție de infrastructura de colectare separată existentă sau alte solicitări.

 

Ce spun participantii la trainingurile noastre:  92,86% dintre participanții la cel mai recent training l-au apreciat ca fiind “EXCELENT”, iar restul de 7,14% l-au considerat “Practic si cu adevarat util”.

Un training care mi-a sporit motivația. Nu mă mai simt ca fiind singura care crede ca este important să reducem și să reciclăm.”

„Am învățat foarte multe despre materialele reciclabile, informații noi pe care nu le știam.”

„Am înțeles cât de mare (și ingrijorător!) este consumul și risipa de plastic.”

 

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne scrieti la contact@recicleta.ro

DE CE MAI TREBUIE SĂ PLĂTESC O TAXĂ DE COLECTARE DACĂ CONTRAVALOAREA MATERIALELOR ESTE DONATĂ PROGRAMULUI RECICLETA?

Pentru a crește sustenabilitatea programului Recicleta este nevoie sa creștem cât mai mult și mai repede veniturile economice. În acest moment conta-valoarea materialelor reciclabile este foarte mică și nu ne permite acoperirea costurilor lunare de funcționare a programului. De aceea, taxa de colectare de la agenții economici / firme, este foarte importantă.

Cu cat creștem mai mult numărul firmelor care intră în program care ne solicită cel puțin o colectare / lună și cu cât creștem cantitatea de materiale reciclabile colectate, cu atât vom reuși să acoperim mai mult din cheltuielile lunare operaționale și administrative.

Donatiile, sponsorizarile si granturile, pe care reușim să le atragem din când în când, sunt de asemnenea importante pentru dezvoltarea și extinderea programului.

OFERĂ RECICLETA ANEXA 3 FIRMELOR? CE ALTE DOCUMENTE OFERĂ RECICLETA ÎNAINTE ȘI ÎN URMA COLECTĂRII?

Pentru scări de bloc, școli, persoane fizice – ANEXA 3 și avizul – se emit la cerere pe recicleta@viitorplus.ro.

Pentru firmele înscrise în program – prin contractul de prestări servicii și factura de abonament – documentele menționate mai sus, se emit automat la fiecare colectare, cu menționarea cantitățiilor în kilograme de materiale, pe fiecare tip – hârtie, carton, pet, folie bax, doze aluminiu.

Colaborarea cu firmele se desfășoară pe bază contractului de prestări servicii și a taxei de colectare, platită în urma emiterii facturii de abonament.

CUM POATE SĂ INTRE O SCARĂ DE BLOC ÎN PROGRAM?

Programul pentru scări de bloc și școli, din sectorul 2, funcționează momentan doar pentru cele 600 înscrise până în 2022, care au acord semnat și care au montate recipient/e de colectare a materialelor reciclabile! Pentru o eventuală viitoare extindere, vă rugăm să verificați pagina de știri Recicleta și pagina de FaceBook.

CARE ESTE COSTUL PENTRU O COLECTARE CU RECICLETA?

Colectăm GRATUIT doar de la cele 600 de scări de bloc și cele 30 de școli din sectorul 2. Programul gratuit funcționează momentan doar pentru cele 600 înscrise până în 2022. Pentru o eventuală viitoare extindere, va rugam să verificați site-ul Recicleta la sețiunea de ȘTIRI sau să completati formularul de contact de pe site.

Colectăm contra-cost de la companiile din București, unde taxa variază în funcție de zona în care se află adresa, între 200 lei și 300 de lei fără TVA / colectare, maximum 150 de kg & 1mc. Nu există limită minimă pentru cantitate/colectare. Pentru a solicita oferta, vă rugăm sa completați formularul de pe site de la această pagină https://recicleta.ro/oferta-colectare/

Colaborarea se face pe bază de abonament valabil 365 de zile de la data emiterii facturii sau cu plata la colectare.

OFERĂ RECICLETA ȘI RECIPIENTE DE COLECTARE SEPARATĂ?

După semnarea contractului în DocuSign, la prima colectare sau în avans, firma va putea primi opțional contra-cost KIT-UL DE RECICLARE: 4 cutii de carton ca recipiente și un set de afișe (la fiecare 50 de angajați și/sau pentru fiecare nivel) pentru înființarea INSULEI DE COLECTARE SEPARATĂ.

Capacitatea cutiei de carton este de aproximativ 25 kg. Acest KIT DE RECICLARE are ca scop marcarea vizibilă pentru angajați, a locului special de colectare separată corectă a materialelor pentru reciclare, în cadrul biroului sau a punctului de lucru.

În afara de oferta standard Recicleta – abonamentul de transport – firma poate opta pentru un pachet personalizat de servicii în care putem include: un număr dorit de colectări, recipiente speciale pentru colectare, traininguri pentru angajați, consultanță de specialitate oferită prin programul BIROUL ECO. Pentru mai multe detalii legate de acest program, va rugăm sa ne scrieți la contact@recicleta.ro

CE MATERIALE RECICLABILE PREIA RECICLETA, CARE SUNT REGULILE DE COLECTARE CORECTE?

Recicleta este un program de antreprenoriat social și verde al asociației Viitor Plus, lansat în 2009, prin care oferim un serviciu de transport nepoluant (cargo-triciclete asistate electric și un vehicul utilitar electric), pentru colectarea autorizată a unor cantități de până la 150 de kg & 1 mc / colectare, pentru urmatoarele tipuri de materiale reciclabile:

 • hârtie,
 • carton,
 • doze de plastic PET01, HDPE02, folie de bax LDPE04,
 • doze aluminiu și conserve din metal.

Pentru a ne ajuta în procesul de dezvoltare a programului Recicleta și pentru bunul mers al procesului de reciclare, avem nevoie din partea dumneavoastră să respectați următoarele

REGULI IMPORTANTE, menționate și in Anexa 2 la contract:

 1. Să anunțați din timp (de preferat cu 5 zile lucrătoare înainte de data dorită pentru colectare) prin transmiterea unui e-mail la adresa de email indicată în contract;
 2. Să colectați separat, necontaminate și cât mai compact, conform regulilor de colectare separată corecte, mentionate in contractul de prestari servicii, pentru fiecare tip de material
  https://drive.google.com/file/d/1UBBPgrKcp9hCHOXBIdZOkOrT-LzUOPNs/view
 • HÂRTIA:

fără hârtie cerată (de patiserie) sau plastifiată (dacă încercați să rupeți – observați că nu se rupe ușor din cauza unei folii de plastic),

fără capse și lipici, fără folii de protecție,

NU: hârtie contaminată cu lichide sau alte substanțe (ketch-up, maioneza, ulei, alte sosuri)

OK: hârtie lucioasă (pliante, promoționale).

 • CARTON:

pliat, fără scotch sau alte folii, necontaminat cu lichide sau alte substanțe.

 • PLASTIC:

sticle de plastic PET01 – golite de lichide, presate

lăzi de legume și doze de plastic HDPE02 de detergenți, șampon, săpun lichid – golite, clătite, presate

folia de plastic LDPE04 care învelește baxurile (transparentă, puțin elastică, nu foșnește), componente mobilă sau componente IT&C, folie protecție bule, plicuri de plastic curier.

 • doze de ALUMINIUM și de METAL

golite de lichide, clătite și presate.

 1. Să pregătiți, cu cel puțin 1 zi înainte de ziua indicată pentru colectare, în saci rezistenți, de preferat reutilizabili, materialele reciclabile pe fiecare tip și să ne ajutați cu predarea în maximum 15 minute de la venirea cargo-reciclistului;

ATENȚIE! Cargo-reciclistul (angajat Viitor Plus) nu are voie să colecteze din recipientele din birourile dvs. Este de preferat ca sacii să fie predați de către reprezentanții dvs. la un spațiu intermediar (debara, cameră tehnică, etc) de depozitare a materialelor reciclabile / cel mult în zona de recepție!

 1. Să păstrați Avizul și Anexa 3, primite fizic de la cargo-recicliști la fiecare colectare, pentru diverse raportări sau documentele primite pe e-mail, emise din platforma digitală de comenzi Recicleta;
 2. Să anunțați pe contact@recicleta.ro în cazul în care schimbați adresa punctului de lucru de unde s-a stabilit prin contract că se efectuează colectările. ATENȚIE! în cazul în care noul punct nu mai este în zonă de acoperire Recicleta, colaborarea poate înceta sau va putea continua la un nou preț special acoperitor.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!

Echipa Recicleta

contact@recicleta.ro

CUM POATE SĂ INTRE O PERSOANĂ FIZICĂ ÎN PROGRAM?

Pentru persoane fizice procedura de a intra în program este asemănătoare celei de la firme / companii.

De asemenea, recomandăm ca persoanele fizice să ajute la creșterea infrastructurii de colectare separată prin trimiterea unei scrisori electronice la adresele de e-mail ale primăriei și ale firmei de salubrizare desmenată de primărie, prin care solicitați să vi se pună la dispoziție la adresa dvs. o infrastructură și un program de colectare separată a materialelor reciclabile.  Conform art. 17 și art. 59 din legea 211/2011, primăria (direct sau prin firma de salubritate privată desemnată), are obligația sa asigure o intrastructură de colectare separată de proximitate. Dacă nu o face încalcă legea, iar tu poți sesiza acest lucru!

Cu Harta Reciclării găsești, adaugi sau modifici punctele de colectare separată din apropiere. Ghid complet de reducere-reutilizare-reciclare pentru toate tipurile de deseuri: www.hartareciclarii.ro!

POT SĂ ADUC PERSONAL MATERIALELE RECICLABILE LA UN CENTRU PUBLIC DE COLECTARE RECICLETA?

Din păcate Recicleta nu are capacitatea de a primi materialele la un punct fizic de colectare. Vă rugăm să vizitați platforma www.hartareciclarii.ro și să solicitați printr-un e-mail primărei și firmei de salubrizare punerea la dispoziție a unui sistem de colectare funcțional de proximitate.

CUM POT SĂ AJUT RECICLETA? (CA REPREZENTANT - FIRMĂ, INSTITUȚIE PUBLICĂ, ADMINISTRAȚIE, ȘCOALĂ, PERSOANĂ FIZICA, COLECTOR)

Dacă reprezentați o firmă, puteți să intrați în programul de colectare, pentru a contribui la creșterea sustenabilității programului pe termen lung, puteti sa ne ajutați cu: spații pentru amplasarea unor noi puncte și containere de colectare intermediară (first mile pick up), prin sponsorizări prin Legea Sponsorizarii sau să prezentați cauza Recicleta / Viitor Plus angajațiilor dvs. pentru a redirecționa anual 3,5% din impozitul pe venit, virat la stat anul precedent.

 

Dacă reprezentați o instituție publică sau unitate de învățământ, putem să încheiem un parteneriat pentru “a înverzi” școala cu recipiente de colectare, traininguri de reciclare și asigurarea unui nou punct intermediar pentru Recicleta.

 

Dacă reprezentați o administrație publică / primărie și vă doriți implementarea modelului Recicleta în sectorul sau orașul pe care îl administrați, suntem deschiși de a transfera know-how-ul și experiența acumulată în cei peste 13 ani de colectare durabilă a materialelor reciclabile.

 

Dacă reprezentați un colector sau reciclator final putem colabora in vederea valorificarii cât mai avantajoase a materialelor reciclabile.

 

Dacă sunteți persoană fizică, ne poți ajuta prin implicare pe termen mediu și lung, în calitate de voluntar și cu fonduri, prin completarea formularului de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit, virat la stat de angajator anul precedent.

 

Pentru a lua legătura cu noi vă rugăm să ne scrieți la: contact@recicleta.ro

CUM POT SĂ MĂ ANGAJEZ CARGO-RECICLIST LA RECICLETA?

Daca ești o persoană iubitoare de mișcare, natură, colaborare și comunicare cu oamenii, atunci ai ajuns la locul potrivit! Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați anunțul de angajare din secțiunea ȘTIRI a site-ului.

Nu ai găsit răspunsul pe care îl căutai?

Scrie-ne un mesaj cu întrebarea ta și vom încerca să îți răspundem cât de repede putem!