fbpx

#Recicleta

Recicleta este o întreprindere socială care oferă servicii de colectare hârtie, carton, PET și doze de aluminiu pentru reciclare.

Zona recicleta

Colectează și salvează, Recicleta și Kaufland te premiază

Înscrierile s-au încheiat. Vă mulțumim!

În octombrie, dăm startul înscrierilor în proiectul “Colectează și salvează, Recicleta și Kaufland te premiază”

Îți dorești soluții de colectare separată pe înțelesul elevilor? Noi îți oferim insule de colectare personalizate, cu instrucțiuni clare. Aducem în școli și licee ateliere de mediu și un concurs cu premii în valoare totală de 29.500 de lei!

Cum funcționează?

Partea I – Colectare separată

Dacă ești profesor, completezi formularul de înscriere și ceri recipiente de colectare separată până pe 18 decembrie*.

* Termen limită prelungit până pe 26 ianuarie.

Participarea în celelalte acțiuni ale programului nu este obligatorie. Noi vom instala insule de colectare pentru 5 tipuri de materiale – hârtie, carton, metal, plastic și sticlă.

Dacă ai nelămuriri după ce parcurgi toate informațiile, poți trimite un e-mail la ana.sichitiu@viitorplus.ro sau alina.gurau@viitorplus.ro.

Partea a II-a – Educație de mediu

  • pentru a lua parte la atelierele de mediu și concurs, îți formezi o echipă de 9 alte cadre didactice din cadrul unității de învățământ pe care o reprezinți,
  • participi, alături de cei 9 colegi din echipa ta, la trainingurile online puse la dispoziție de Recicleta și Viitor Plus, în perioada octombrie 2023 – ianuarie 2024,
  • organizezi, alături de colegii din echipă, lecții și ateliere pe baza materialelor educaționale prezentate în training-urile online pentru un total de 25% din unitatea de învățământ din care faci parte.

Partea a III-a – Concurs

Dacă unitatea de învățământ din care faci parte a trecut cu brio de primele două etape, se poate înscrie în concurs.

Între 1 aprilie – 31 mai 2024 ne întrecem în acțiuni de mediu în școli și licee! Fiți campionii colectării separate sau eco-ambasadori de top!

Campionii colectării separate

Școlile care strâng cele mai mari cantități de materiale reciclabile în cele două luni de concurs primesc premii în bani.

Reciclabilele pot fi colectate cu Recicleta sau un alt colector care poate oferi bonuri de cântar din care să reiasă în mod clar data predării, tipul de deșeu reciclabil, cantitatea predată și numele persoanei (coordonatorul)/ școlii care face predarea.

Premiul I 10.000 lei

Premiul al II-lea 7.000 lei

Premiul al III-lea 5.000 lei

Pentru detalii cu privire la mecanismul de raportare și alte aspecte tehnice, consultă REGULAMENTUL CONCURSULUI.

Eco-ambasadorii pentru reciclare

Pune reciclarea în trending pe rețelele sociale!

Formează-ți echipa de eco-ambasadori – 1 profesor și 4 elevi și promovează colectarea separată și reciclarea printr-o campanie socială de 2 luni.

Crează o pagină de Facebook sau Instagram și publică conținut organic pe tema concursului. Paginile cu cel mai mare reach vor fi premiate.

Premiul I 2.500 lei

Premiul II 2.500 lei

Premiul III 2.500 lei

Pentru detalii cu privire la mecanismul de raportare și alte aspecte tehnice, consultă REGULAMENTUL CONCURSULUI.

Recicleta_logo_main_color
Recicleta este o inițiativă de economie socială lansată în anul 2009 pentru transportul cantităților medii de materiale reciclabile (de până la 150kg & 1mc): hârtie, carton, doze plastic PET, folie bax, doze de aluminiu. Asigurăm transportul cu cargo-triciclete și o mașină electrică, care nu poluează aerul și susținem locuri de muncă verzi.
Viitor_Plus_logo_mono
Dacă ești curios să afli informații despre Viitor Plus și celelalte programe ale asociației, precum Atelierul de Pânză, Eco Provocarea, Biroul Eco, Adoptă un Copac sau Bine Primit intră pe site-ul Viitor Plus, sau caută-ne pe Facebook.
logo_kaufland 1
Partenerul strategic din 2017 al programului Recicleta, Kaufland România este primul retailer cu o infrastructură de automate de reciclare la nivel național. Puteți afla mai multe informații despre implicarea Kaufland în comunitățile pe care le deservește în secțiunea CSR de pe site-ul Kaufland.