fbpx

#Recicleta

Recicleta este o întreprindere socială care oferă servicii de colectare hârtie, carton, PET și doze de aluminiu pentru reciclare.

Zona recicleta

Mic ghid pentru sărbători prietenoase cu mediul

Noi ne ocupăm de reciclare, dar fără reducerea consumului și reutilizare, nu vom ajunge la destinație în călătoria către un viitor sustenabil. Avem câteva idei pentru săbători prietenoase cu mediul, dar la fel de pline de bucurie:
➡️ Refolosește pungile pentru cadouri și pe cele pentru cumpărături. Este momentul să epuizezi faimoasa pungă cu pungi. 
➡️ Reutilizează decorațiunile de Crăciun din anii trecuți. Alege decorațiuni noi din materiale naturale. 
➡️ Planifică bine meniul pentru mesele de sărbători și gândește-te câte zile ești dispus să consumi aceleași feluri de mancare. Redu risipa, cumpără cumpătat și congelează ceea ce nu consumi. 
➡️ Alege producătorii locali. Piața locală s-a diversificat foarte mult în ultimii ani și poți găsi o diversitate de produse calitative, de la mâncăruri delicioase, la haine, ceramică, accesorii și bijuterii. 
➡️ Optează pentru hârtie de împachetat neplastifiată. Evită panglicile de plastic, sclipiciul, banda adezivă  pentru că nu pot fi reciclate. Folosește în loc materiale naturale – fructe și crenguțe uscate, sfoară, bețe de scorțișoară. 
➡️ Luminile LED sunt durabile și reduc consumul de energie. În plus, poți achiziționa baterii reîncărcabile.
➡️ Refolosește decorațiuni de Crăciun din anii trecuți. Alege deorațiuni noi din materiale naturale. 
➡️ Alege obiecte care se poți refolosi, elimină-le pe cele de unică folosință și din plastic la mesele de sărbători, la cadouri și pe cât posibil și în noul an. 
➡️ Dă mai departe ceea ce nu folosești și ar fi util în această perioadă a anului, astfel o altă persoană va cumpăra mai puțin.
➡️ Alege, pe cât posibil, cadouri consumabile, sub formă de experiență, homemade, durabile.
➡️ Pune pe primul loc grija față de tine, timpul de calitate petrecut cu cei dragi și odihna. Cumpărăturile și consumul vor ocupa astfel un loc mai puțin important în viața ta.
Dacă vrei să faci cadouri sustenabile de sărbători sau în oricare altă perioadă a anului, recomandăm produsele create local, cu multă grijă, ale colegilor de la Bine Primit și Atelierul de Pânză.