fbpx

#Recicleta

Recicleta este o întreprindere socială care oferă servicii de colectare hârtie, carton, PET și doze de aluminiu pentru reciclare.

Zona recicleta

Avem nevoie de ajutor

După cum știi, drumurile din București sunt problematice. Noi le parcurgem zilnic, cu aceleași cargo-triciclete electrice Recicleta, de 5 ani. De aceea, avem nevoie de ajutor!
Am parcurs 30.000 de kilometri pentru a colecta de la școli, scări de bloc și firme din București peste 1 milion de kilograme de materiale ce altfel ar fi ajuns în imensele gropi de gunoi ce ne dau bătăi de cap și probleme de sănătate.
Le-am colectat pentru reciclare, oferind locuri de muncă verzi persoanelor din categorii defavorizate.
Avem nevoie de ajutor pentru a ne continua misiunea! Service-urile sunt puține și procesul de reparație e anevoios, nu mai este sustenabil să continuăm așa.
Trebuie să achiziționăm echipamente noi și durabile, pentru a ne menține colegii în siguranță în trafic. Ne poți ajuta fără să te coste nimic, prin sponsorizare.
Te invităm să sponsorizezi asociația Viitor Plus!
Pentru a redirecționa impozitul pe profit din anul în curs, găsești pașii de urmat pe siteul Viitor Plus – click aici.
Dacă nu ai făcut sponsorizări prin redirecționarea impozitului pe profit anul trecut, poți încă redirecționa din impozitul pe profit deja plătit, până la finalul acestui an. Vezi detalii mai jos.
Modificările de anul acesta aduse legii sponsorizării permit companiilor care în 2021 nu au făcut sponsorizări în limita maximă a plafonului permis de lege să solicite ANAF, prin formularul 177, să redirectioneze ei suma nealocată în 45 de zile. Astfel, valoarea contractului de sponsorizare nu mai este achitată direct de către firmă, ci platită de stat din impozitul pe profit deja achitat de companie. Limita maximă a plafonului permis este de 20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75 ‰ din cifra de afaceri.
Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi ⬇️
👉 Completează formularul 177 și trimite-l la ANAF până pe 25 decembrie 2022:
Click aici pentru formularul 177!
👉 Semnează contractul de sponsorizare de mai jos și trimite-l la sponsorizare@viitorplus.ro (va fi semnat prin DocuSign):
Click aici pentru contract de sponsorizare!
Despre Recicleta:
Recicleta este un serviciu de colectare autorizată a materialelor reciclabile ușoare nepericuloase. Programul a fost lansat ca o inițiativă de economie socială și verde în 2009 de asociația Viitor Plus, ca o nevoie de asigura un serviciu de transport ecologic și transparent bucureștenilor – angajați companii, locatari scări de bloc, elevi și liceeni. Oferim locuri de muncă verzi persoanelor active care conduc cargo-tricicletele și mașina electrică. 
Despre Viitor Plus:
Asociația Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 16 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Bine Primit, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea și Biroul Eco.