fbpx

#Recicleta

Recicleta este o întreprindere socială care oferă servicii de colectare hârtie, carton, PET și doze de aluminiu pentru reciclare.

Zona recicleta

Momente importante din 2022 în cifre și fapte

Peste 100.000 de kg de materiale reciclabile colectate și peste 1.600 de copaci salvați de la tăiere în 2022

Până să finalizăm lista de planuri pentru 2023, ne luăm un moment de răgaz ca să trecem în revistă experiențele anului trecut și realizările echipei noastre. Pornim la drum în 2023 cu lecțiile învățate de-a lungul anilor despre reciclare, sustenabilitate și cu momentele importante pentru noi și comunitățile în care aducem impact în minte. 
Momente importante din 2022 în cifre și fapte:
🟢 Am colectat 109.914 de kg de materiale reciclabile anul trecut și am sărbătorit 1 milion de materiale pentru reciclat colectate în 13 ani de activitate.
🟢 Cargo-tricicliștii Recicleta au reușit să parcurgă aproximativ 21.500 de km prin traficul supraaglomerat din București pentru a strânge reciclabile de la școli, scări de bloc și companii responsabile.
🟢 Flota 100% electrică a contribuit la evitarea emiterii în atmosferă  a 6.000 de kg de CO2 –  impact minim asupra mediului cu fiecare kilometru parcurs.
🟢 Am salvat de la tăiere, prin reciclare, 1.650 de arbori.
🟢 140 de companii, 30 de unități de învățământ și 600 de scări de bloc ne-au ales pentru colectarea materialelor reciclabile în 2022.

Partenerii Recicleta 

Toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără susținerea financiară a partenerului nostru principal, Kaufland România, alături de care desfășurăm acest proiect în ultimii 6 ani.
De asemenea, dorim să le transmitem mulțumiri partenerilor strategici ai programului nostru. Aceștia sunt: Primăria Sectorului 2, Supercom România, KLAUSSENBURG RECYCLING GmbH, Nexus Electronics, DIGIDEMAT,  Grecu și Asociații – Business Lawyers în România, SOS Satele Copiilor, Asociația Social Innovation Solutions, Asociația Aluziva, Fundația Leaders și Revista Retail – FMCG.
Suntem recunoscători celor care ne-au oferit suport în urma campaniei de strângere de fonduri pentru achiziționarea de cargo-triciclete noi. Companiile care ne-au susținut sunt: KLAUSSENBURG RECYCLING GmbH, Chiesi România, solvIT Networks, TPA Admin România, Western Outdoor și Harom Internațional.
Nu în ultimul rând, îți mulțumim și ție dacă ne citești noutățile și ne susții prin recomandări, sponsorizări și donații către Asociația Viitor Plus.
Dacă vrei să ne susții în continuare, redirecționează 3.5% pentru Viitor Plus până pe 25 mai 2023!