fbpx

#Recicleta

Recicleta este o întreprindere socială care oferă servicii de colectare hârtie, carton, PET și doze de aluminiu pentru reciclare.

Zona recicleta

CONCURS Recicleaza cu noi pentru Sectorul 2!

CONCURS „RECICLEAZĂ CU NOI PENTRU SECTORUL 2!” PENTRU ȘCOLI ȘI LICEE

Dacă sunteți reprezentant al unei școli sau liceu din sectorul 2, vă așteptăm să înscrieți unitatea de învățământ în concurs.
Proiectul din care face parte acest concurs este cofinanțat de Primăria Sectorului 2

Concursul de colectare a materialelor reciclabile se va desfășura în 20 de unități de învățământ din sectorul 2, în perioada 15 septembrie – 15 noiembrie 2021.

Concursul are obiectivul de conștientizare a cetățenilor (copii și adolescenți din sectorul 2) cu privire la problemele de mediu și importanța implicării active în păstrarea unui mediu curat. Vom organiza activități de colectare separată a materialelor reciclabile precum și de responsabilizare și educare a cetățenilor în domeniul protecției mediului, a colectării separate corecte, promovare și încurajarea transportului alternativ și a menținerii curățeniei în Sectorul 2. În cadrul tuturor activităților vom aplica principii precum: dezvoltare durabilă, echilibrul mediului, consum responsabil prin reducere și reutilizare.

Valoarea totală a premiilor este de 30.000 de lei 

• Premii pentru profesorii coordonatori – 10.000 lei (20 de premii)
• locul I – 10.000 de lei
• locul II – 5.000 de lei
• locul III – 3.000 de lei
• 2 mențiuni în valoare de 1.000 de lei.

Unitățile de învățământ desemnate câștigătoare vor transforma în servicii, produse și/sau sisteme destinate protecției mediului

– renovării și/sau reamenajării spațiilor și clădirilor aparținând Participantului și/sau a grădinii/curții aferente acestuia.
– care sa reducă consumul de apă, energie, deșeuri în vederea reducerii impactului negativ, impactului asupra mediului (ex: sisteme bazate pe panouri fotovoltaice, panouri solare, filtre de apa și cismele de apă potabilă, etc)
– amenajării unor noi spații verzi, de relaxare, de activități în aer liber, pentru activități sportive și de educație care au ca scop protecția mediului înconjurător și promovarea stării de bine prin grija față de sănătate.

Vă așteptăm cu înscrierea unităților de învățământ în concurs!

AICI ACCESAȚI REGULAMENTUL concursului „RECICLEAZĂ CU NOI PENTRU SECTORUL 2!”

 

RECICLETA – o inițiativă ViitorPlus

ViitorPlus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac!, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Biroul Eco, Amenajarea eco-turistică a cascadei Bigar, Regenesys, POD cu POD luminezi o casă.

Viitor Plus – pentru oameni și natură