fbpx

#Recicleta

Recicleta este o întreprindere socială care oferă servicii de colectare hârtie, carton, PET și doze de aluminiu pentru reciclare.

Zona recicleta

Aducem colectarea separată în școlile din București și Ilfov

Aducem colectarea separată a materialelor reciclabile, ateliere de mediu și un concurs cu activități de reciclare și campanii de conștientizare în 60 de unități de învățământ din București și Ilfov, în perioada octombrie 2023 – iunie 2024. Înscrierile se încheie pe 18 decembrie 2023
Proiectul „Colectează și salvează, Recicleta și Kaufland te premiază” are ca scop creșterea gradului de colectare separată în școli prin metode interactive și conștientizarea importanței reciclării și va implica 12.000 de elevi și 600 de profesori din București și Ilfov, oferindu-le instrumente și cunoștințe pentru o gestionare sustenabilă a deșeurilor.
Cadrele didactice sau administrația școlii pot solicita, până pe 18 decembrie, recipiente de colectare separată, care cuprind 5 fracții, cu instrucțiuni bine definite: hârtie, carton, plastic, metal și sticlă. Formularul de înscriere este disponibil aici. După finalizarea proiectului, în mai 2024, unitățile de învățământ vor păstra infrastructura de colectare separată.
În școlile și liceele înscrise, vom organiza traininguri de formare pe teme de mediu pentru cadrele didactice doritoare. La rândul lor, acestea vor transmite informațiile comunității de elevi prin ateliere susținute pe baza materialelor educaționale, primite în cadrul trainingurilor, despre regulile de colectare separată și beneficiile reciclării, reutilizării și reducerii consumului.
Unitățile de învățământ în care 25% din elevi și profesori participă la traininguri și ateliere pot forma echipe pentru a se înscrie în concursul „Colectează și salvează, Recicleta și Kaufland te premiază” și au șansa de a câștiga premii în bani. Totalul premiilor oferite este de 29.500 de lei.
Concursul are două categorii: o întrecere a școlilor în cantități de materiale colectate și o întrecere a eco-ambasadorilor din fiecare școală, care vor face campanii online de promovare a reciclării. Regulamentul concursului poate fi consultat pe site-ul Recicleta.
Pentru a facilita procesul de colectare, școlile au opțiunea de a apela la firma de salubritate din sector sau la Recicleta pentru preluarea reciclabilelor. Unitățile de învățământ care doresc preluarea materialelor colectate cu Recicleta au nevoie de acordul salubristului și acordul primăriei de sector de care aparțin.
Impactul proiectului nostru va fi semnificativ: 60 de unități de învățământ din București și Ilfov vor fi echipate cu materiale necesare pentru colectare separată și instrucțiuni pe înțelesul elevilor, colectarea separată și reciclarea sunt promovate în rândul a 48.000 de elevi, iar 6 școli primesc premii în bani. Unitățile de învățământ câștigătoare se angajează să utilizeze valoarea premiilor în investiții prietenoase cu mediul înconjurător sau în proiecte de mediu de care să beneficieze toți elevii care le urmează cursurile.

 

Prin această inițiativă, Recicleta și Kaufland România își asumă un angajament pentru educația de mediu și promovarea colectării separate a materialelor reciclabile în comunitățile școlare. Încurajăm școlile și liceele din București și Ilfov să se implice în acest proiect și să contribuie la un viitor mai sustenabil pentru oraș, județ și pentru planetă.

Recicleta este un program de mediu cu o componentă socială, care oferă servicii de colectare separată pentru companii din București. În ultimii 6 ani, Recicleta a oferit colectare gratuită pentru 600 de scări de bloc și 30 de școli din București, cu sprijinul Kaufland România.

Prin activitățile sale în comunitate, programul Recicleta încurajează colectarea separată în București, consolidează comportamentele eco-conștiente și contribuie la educația de mediu.

Recicleta este un program Viitor Plus – asociația pentru dezvoltare durabilă, o organizație non-profit, neguvernamentală, independentă, înființată în anul 2006 care derulează programe de educație pentru mediu, antreprenorial social, împăduriri, reutilizare și reciclare, voluntariat pentru mediu, amenajare eco-turistică, construcție de panouri solare.