fbpx

#Recicleta

Recicleta este o întreprindere socială care oferă servicii de colectare hârtie, carton, PET și doze de aluminiu pentru reciclare.

Zona recicleta

Reciclăm cu voie bună, săptămână de săptămână!

Asociația pentru dezvoltare durabilă ViitorPlus, în parteneriat cu Kaufland România, extind programul RECICLETA pentru colectarea gratuită a hârtiei în vederea reciclării, pentru încă 300 de scări de bloc din București, sectorul 2.

Reciclăm cu voie bună, săptămână de săptămână!

Sub sloganul „Reciclăm cu voie bună, săptămână de săptămână!”, proiectul din acest an include 300 noi scări de bloc din sectorul 2 al Capitalei, ajungând astfel la un total de 600 de scări de bloc bucureștene, beneficiare ale programului în anul 2018.

Programul RECICLETA presupune colectarea separata a hârtiei de către locatari, chiar în propria scară de bloc, într-un recipient special montat la parter. Hârtia colectată este preluată și transportată periodic, către punctele de colectare intermediară, cu ajutorul unor cargo-triciclete, prietenoase cu mediul, care asigură 4 locuri de muncă cu norma întreagă și pe termen lung.

RECICLETA va dubla numărul de scări de bloc pe care le deservește gratuit

 „Suntem într-un moment foarte important al programului de antreprenoriat verde și social RECICLETA, lansat acum 9 ani de către asociația ViitorPlus. Datorită susținerii programului de către Kaufland România, pentru al II-lea an consecutiv, RECICLETA va dubla numărul de scări de bloc pe care le deservește gratuit. Am ales să lansăm oficial extinderea programului după Săptămâna Europeană a Mobilității pentru a trage un semnal de alarmă. Într-un oraș cu un trafic aglomerat, într-o lume care se îndreaptă spre creșterea masivă a numărului locuitorilor din mediul urban, este necesară implicarea fiecăruia dintre noi în ceea ce privește folosirea și promovarea transportului alternativ în oraș, precum cargo-tricicletele.” Gabriela Iordan, manager RECICLETA.

Pentru a dezvolta spiritul de comunitate și pentru a motiva asociațiile de proprietari să recicleze cât mai multă hârtie, programul RECICLETA lansează și un concurs cu premii totale în valoare 25.000 lei, premii care vor merge către scările de bloc care colectează cele mai mari cantități de hârtie, în primele 3 luni de proiect. Premiile sunt destinate reparării sau reamenajării a 50 de scări de bloc câștigătoare.

RECICLETA

Toate detaliile despre înscrierea în programul RECICLETA și despre concursul dedicat asociațiilor de proprietari se găsesc pe website-ul www.recicleta.ro.

Extinderea infrastructurii de colectare și reciclare a hârtiei a fost posibilă cu ajutorul Kaufland România. Investiția din acest an a presupus, infrastructura necesara dublării numărului de scări de bloc din program și achiziționarea de 2 noi cargo-triciclete asistate electric produse în România, in atelierul Shillex.

De asemenea, susținerea acoperă și dezvoltarea unui sistem informatic pentru managementul comenzilor, precum și demersurile necesare pentru ca programul RECICLETA să devină colector autorizat.

Unul dintre pilonii strategici de responsabilitate socială ai Kaufland România este protecția mediului. Susținem programe de educație ecologică și acțiuni de protejare a mediului înconjurător, punând în prim plan dorința noastră de a avea impact pe termen lung în comunitate. RECICLETA este un program complex în care ne-am implicat cu entuziasm deoarece reprezintă o soluție viabilă de colectare selectivă și totodată este un model de activitate sustenabilă, în perfect acord cu strategia noastră de CSR, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Parteneri

Parteneri pentru programul RECICLETA în scările de bloc sunt, și în acest an, Primăria Sectorului 2 și firma de salubrizare Supercom SA, dar și organizații care susțin pe termen lung programul: SOS Satele Copiilor, Nexus Electronics, Nomenius, Professional, Autonom.

Programul RECICLETA adresat scărilor de bloc din sectorul 2 și firmelor, are următoarele rezultate cumulate, de la lansare în septembrie 2009 până la sfârșitul anului 2019: 691.000 kg de materiale reciclabile, în special hârtie, colectate cu ajutorul cargo-tricicletelor, care nu poluează și care asigură locuri de muncă stabile și verzi.

Scările de bloc care doresc să se înscrie în programul RECICLETA, pot vedea mai multe detalii aici.

Post a Comment