fbpx

#Recicleta

Recicleta este o întreprindere socială care oferă servicii de colectare hârtie, carton, PET și doze de aluminiu pentru reciclare.

Zona recicleta

PESTE 10.000 DE ELEVI DIN SECTORUL 2 AU PARTICIPAT LA ORA DE RECICLARE

 

O sesiune educațională pentru reciclare la o școală generală din sectorul 2


RECICLETA, programul de transport materiale reciclabile colectate separat, s-a extins din toamna 2019, în 10 licee și 10 școli generale din sectorul 2 al capitalei. Copiii s-au alăturat astfel inițiativei în care sunt deja incluse 600 de scări de bloc din sectorul 2 și peste 200 companii din centrul Bucureștiului. Programul RECICLETA este o inițiativă ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă, susținută de Kaufland România.

 

În unitățile școlare am montat recipiente de colectare separată a materialelor reciclabile – hârtie, carton, doze de plastic și aluminiu. Materialele sunt colectate cu ajutorul cargo-tricicletelor asistate electric și a unui autoturism utilitar electric.

De asemenea, prin parteneriatul strategic cu Kaufland România, am acoperit și o importantă componentă educațională pentru protecția mediului, prin susținerea de către echipa de traineri și voluntari ViitorPlus, a unei ore de educație pentru mediu, pentru toți elevii celor 20 de școli. Sesiunile educaționale au avut ca scop încurajarea reducerii deșeurilor, refolosirii obiectelor și colectarea separată corectă a materialelor pentru reciclare. Elevii au aflat și unde pot duce alte tipuri de materiale reciclabile, accesând website-ul www.hartareciclarii.ro, platformă online cu informații utile despre reciclare și pe care utilizatorii pot adăuga sau modifica punctele de colectare a materialelor reciclabile din comunitățile lor.

Pentru a motiva elevii să recicleze, RECICLETA și Kaufland România au lansat un concurs cu premii totale în valoare de 20.000 lei, premii care vor merge către primele 6 instituții de învățământ care colectează cele mai mari cantități de reciclabile pe perioada concursului.

Parteneri: Kaufland România, Primăria Sectorului 2, Supercom, EIB Institute, SOS Satele Copiilor, Nexus Electronics, Nomenius, Professional, Autonom, Klaussenburg Recycling.

Despre RECICLETA – cel mai ecologic colector autorizat pentru transport materiale reciclabile

Programul RECICLETA, cu peste 70.000 de beneficiari, a reușit să devieze de la groapa de gunoi, în cei 10 ani de activitate, peste 691.000 kilograme de materiale reciclabile, în special hârtie, salvând astfel de la tăiere aproximativ 10.000 de arbori maturi. Aceste materiale au fost colectate în special cu ajutorul cargo-tricicletelor, care nu poluează și care asigură locuri de muncă verzi și stabile. Mai multe informații găsiți pe www.recicleta.ro

Despre ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă

ViitorPlus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 14 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un copac!, Atelierul de Pânză, RECICLETA, Harta Reciclării, ecOprovocarea, BirouEco, Amenajarea eco-turistică a cascadei Bigăr, Regenesys. Viziunea ViitorPlus: „Redescoperim împreună legătura cu natura și investim în ceea ce lăsăm în urma noastră”. www.viitorplus.ro

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 magazine, 132.000 de angajați în 8 țări și o rețea de 127 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații vizitați www.kaufland.ro.

https://youtu.be/nz8jkgpwC_A
Interviuri educator și elevi, școală sectorul 2, aflată în programul RECICLETA