fbpx

#Recicleta

Recicleta este o întreprindere socială care oferă servicii de colectare hârtie, carton, PET și doze de aluminiu pentru reciclare.

Zona recicleta

Iti multumim! – ce am reusit impreuna in 2017

In urma cu 12 ani, ingrijorati de dezastrul din mediul inconjurator si de problemele sociale pe care le lasam mostenire generatiilor urmatoare, am decis sa luam atitudine. Ni s-au alaturat oameni si companii cu aceeasi dorinta, iar impreuna am dezvoltat o multime de proiecte cu impact pozitiv pe termen lung.

Acum a venit momentul sa ne uitam in urma, la tot ceea ce am reusit impreuna cu toti sustinatorii, sponsorii, donatorii si voluntarii nostri. Dorim sa VA MULTUMIM tuturor pentru implicare si sa impartasim cu voi reusitele si impactul programelor derulate. De aceea, astazi lansam Raportul anual ViitorPlus 2017, in care veti regasi atat rezultatele programelor din anul 2017, cat si rezultate totale si impactul obtinut impreuna. Printre acestea se numara:

  • Finalizarea lucrarilor de amenajare eco-turistica la Cascada Bigar.
  • Reciclarea a 428 tone de hartie si salvarea de la taiere a 6.300 de arbori, in programul RECICLETA. In 2017, am extins activitatea de colectare a hartiei de la 300 scari de bloc.
  • 23 de persoane cu dizabilitati au lucrat in Atelierul de Panza, in cei 10 ani de activitate. Am cusut 185.000 de sacose din bumbac si am reutilizat 823 kilograme deseuri textile.
  • Am indrumat 22.000 de elevi si profesori sa se implice in activitati educationale pentru mediu in programul ecOprovocarea. Acestia au dedicat 71.500 de ore de voluntariat pentru a recicla 330 tone deseuri, a planta aproape 84.000 de puieti si a derulat alte activitati eco.
  • sub umbrela ViitorPlus am plantat 63 de hectare de padure si perdele forestiere, cu sprijinul a 11.000 de voluntari, majoritatea angajati ai unor companii – Adopta un copac!
  • Regenesys – utilizarea energiei solare pentru incalzirea apei menajere, cu ajutorul a 26 de colectoare solare, pentru cladiri de utilitate sociala (case familiale pentru copii, un centru de recuperare, camin al unui liceu).
Raport

Pentru detalii, Raportul anual ViitorPlus 2017 poate fi accesat online https://www.viitorplus.ro/raport2017  sau descarcat accesand acest link.

 Actionam cu speranta la un viitor mai bun, mai sustenabil, astfel incat copiii nostri sa se bucure de un aer mai curat, apa si hrana mai sanatoase, sa se bucure de calatorii frumoase in natura, de o educatie mai buna si de o societate mai prietenoasa.

Daca inca nu ai redirectionat 2% din impozitul tau pe venit, si nu vrei sa lasi acesti bani in gestionarea statului, ii mai poti directiona doar pana pe 25 mai. Vezi aici detalii  https://www.viitorplus.ro/doilasuta

Post a Comment