fbpx

#Recicleta

Recicleta este o întreprindere socială care oferă servicii de colectare hârtie, carton, PET și doze de aluminiu pentru reciclare.

Zona recicleta

Participi la schimbare?

 Cu doar 2% putem schimba lumea din jurul nostru.

Este din ce în ce mai vizibil cât de mult putem face împreună, cât de mult înseamnă efortul fiecăruia dintre noi atunci când ne unim forțele!

O opțiune simplă și necostisitoare de a participa prin direcționarea a 2% din impozitul pe venit (deja plătit statului în 2015) către organizațiile non-profit.

Noi îți propunem să susții creșterea rezultatelor proiectelor de antreprenoriat social și educație de mediu ale organizației non-profit ViitorPlusAtelierul de pânză, Recicleta, Cluburile ecOprovocarea sunt trei dintre cele mai cunoscute proiecte pe care le derulăm de 6 ani.

DE CE SĂ PARTICIPI?

Pentru că avem rezultare reale, concrete, cu beneficii atât pentru mediu, cât și pentru sfera socială.

24 persoane din grupuri sociale vulnerabile au fost angajate de-a lungul timpului;
290 tone de hârtie și carton au fost reciclate cu Recicleta, ceea ce înseamnă că 4300 de arbori maturi au fost salvați de la tăiere;
• Peste 95.000 de sacoșe din bumbac natural sau produse din materiale textile reutilizate au fost realizate în Atelierul de pânză.
• Proiectul educațional Cluburile ecOprovocarea a educat și implicat direct în activități de mediu peste 400 de elevi, care au: colectat pentru reciclare 276 tone de deșeuri, 53.500 de puieți plantați, 5 propuneri legislative locale ș.a.

CUM?
  1. Completezi formularul 230, dacă veniturile tale din 2015 au provenit exclusiv din salariu, sau formularul 200, dacă ai avut și alte tipuri de venituri (ex.: drepturi de autor, convenții civile, chirii etc.).
  2. Trimiți formularul prin poștă, cu confirmare de primire, la administrația financiară de care aparții cu domiciliul, pană pe 20 mai 2016 sau ne contactezi pentru a ne trimite formularul: : 0799-844.305. Noi îl depunem pentru tine la administrația de care aparții.
 Informații suplimentare
  • Completarea formularului. Formularele se completează cu pixul albastru. Pentru formularul 230 completezi în zona “datele personale” și “semnătura contribuabil”, nu este nevoie să specifici o anumită sumă, nu este nevoie de fișa fiscală de la angajator. Pentru instrucțiuni suplimentare poți accesa aceste link-uri: instrucțiuni pentru formularul 230,instrucțiuni pentru formularul 200.
  • Proiectele ViitorPlus. În Atelierul de pânză se lucrează sacoșe din bumbac natural pentru a înlocui pungile de plastic și se reutilizeză materiale textile (pentru a preveni risipirea acestora), o parte din angajați fiind persoane cu dizabilități fizice sau dificultăti sociale. Recicleta colectează cantităti mici de deșeuri de hârtie, pentru reciclare, iar transportul se face cu cargo-triciclete (care nu poluează aerul Bucureștiului) și sunt conduse de persoane cu dificultăți sociale. Cluburile EcOprovocarea este un proiect educațional extrascolar ce se adresează liceenilor și are două tematici principale: grija pentru protecția mediului si dezvoltarea personală. în anul școlar 2015-2016, programul se derulează în 8 licee din Călărasi, Zalău și Sibiu.

Poți vedea mai multe informații despre aceste proiecte și rezultatele lor în Raportul anual al organizației.

Dacă ai intrebări, nu ezita să ne contactezi, folosind următoarele date de contact:

Gabriela Iordan – Coordonator campanie 2%
0799-844.305; doilasuta@viitorplus.ro

Post a Comment